Урочисте відкриття Центру Гендерної Освіти у ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну» | Харківський фаховий коледж технологій та дизайну

Урочисте відкриття Центру Гендерної Освіти у ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну»

Урочисте відкриття Центру Гендерної Освіти у ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну»

 

            25 жовтня у ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну» урочисто відкрився Центр гендерної освіти. Мета його діяльності – сприяння просуванню ідей гендерної рівності, підвищення рівня гендерної культури викладацького складу та студентської молоді, участь у науковій та соціальній діяльності.

lghyJn6

P_20171025_143902

            До участі у заході були запрошені  керівниця Центру гендерної культури, директорка Гендерного музею Тетяна Ісаєва та психологиня, тренерка з питань запобігання насильства у сім’ї Марина Масалітіна.

P_20171025_143928

            У вітальному слові  Любов Петрівна Нєнахова, заступниця директора коледжу наголосила, що керівництво коледжу всіляко підтримує ідею створення Центру та сприятиме його розвитку.

ZwMFlAY

            Центр створено за ініціативи кандидатки філософських наук, викладачки коледжу М.М. Щербини, авторки та кураторки міжнародного арт-проекту «Жіноча історія у бісері». Марія Михайлівна розповіла про роботу, яка вже була зроблена Центром: участь в трьох конференціях, двох великих виставках в Харкові та Києві, в конкурсі робіт молодих вчених та про історію проекту «Beading the Womantory».

bLLwbi8

Учасникам та учасницям заходу було представлено діяльність Центру гендерної культури та Музею жіночої та гендерної історії, інтерактивну гру «Мій особистий простір», презентацію про гендерні стереотипи у рекламі (студентки гр. Е, Б-31 К. Шкіря та             А. Павлик під керівництвом викладачки економічних дисциплін О.В. Зерній), а також плакати, що були підготовлені до відкриття центру студентською молоддю коледжу      (гр. Ш-11, МК-11, Е,Б-11 під керівництвом викладачки української мови Н.А. Живаги).

E6CYWC7

grjY8qF

Центр гендерної освіти Харківського коледжу стає членом Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти ВНЗ, що об’єднує  центри гендерної освіти понад 30 ВНЗ у різних регіонах України. Новина про відкриття нашого центру також розміщена на сайті міського Центру Гендерної культури http://www.genderculturecentre.org/centr-gendernoi-osviti-u-dvnz-kharkiv/