ІХ Всеукраїнська олімпіада з інформатики та комп’ютерної техніки | Харківський фаховий коледж технологій та дизайну

ІХ Всеукраїнська олімпіада з інформатики та комп’ютерної техніки

19 травня 2016 року у м. Нова Каховка Херсонської області відбулася ІХ Всеукраїнська олімпіада з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. України.
На цій олімпіаді Харківську область представляла студентка нашого коледжу Козубова Дар’я Михайлівна, яка перемогла в обласному етапі олімпіади.

укролім_1

До міста Нова Каховка з’їхалися представники 23 областей України (18 хлопців і 4 дівчини). Більшість студентів, які брали участь в олімпіаді, отримують спеціальність, пов’язану із програмуванням, тож їх здивувало те, що з ними змагатиметься дівчина-модельєр. Ще більшим було здивування учасників, коли Даша посіла 11 місце в рейтинговому списку, обійшовши всіх дівчат і решту хлопців.

укролім_2

Хочеться висловити подяку адміністрації та працівникам Новокаховського політехнічного коледжу, які приймали олімпіаду. Вони організували комфортне проживання, смачне харчування, цікаву культурну програму учасникам олімпіади. Студенти взяли участь у флеш-мобі до Дня вишиванки в Україні, що проходив у центрі міста Нова Каховка, побачили дамбу Новокаховської ГЕС, річку Дніпро.
Ми відвідали музей та завод коньячних вин «Таврія», розташований за містом, ознайомилися з історією виробництва коньяків та вин, дізналися багато цікавих фактів з історії України в цілому.

укролім_3