Гурток «Господарочка»
- 06.10.2016
- Новини
- Немає коментарів
Оладки — традиційна страва української кухні у вигляді невеликих пухких смажених коржиків з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць. «Ладкою» називали пательню, на якій пеклися оладки. Оладки за старих часів, як і тепер, готували з густішого тіста, ніж млинці. Їх пекли з дріжджового або прісного тіста зі збитими білками. На відміну від млинців, їх готували з начинкою — у тісто додавали дрібно нарізані яблука, гарбуз, родзинки, сливи.
27.09.2016 р. у гуртожитку коледжу проходило засідання гуртка «Господарочка», яке було присвячено саме українським оладкам. Були присутні студенти гр. Е,Б-11, Е,Б-21, ВД-11, ПМКс-31, ВО,ЕП-21. Вони готували оладки з гарбузом, з кабачків та драніки з картоплею. Був проведений конкурс на кращий та корисний рецепт оладків.
За дружнім столом проводилися веселі конкурси, коштували оладки, і всі студенти залишились задоволені.